Express Läderfetts historia

Originalet sedan 1898.


Det var i slutet av 1800-talet som garvaren Albert Teodor Halén började sakna en riktigt bra lädersmörja. En vårdande, mjukgörande produkt som kunde stå emot väta och förlänga livslängden på alla möjliga lädervaror. Med häst och vagn gjorde han sina uppköpsturer av nöthudar på gårdarna i byn, samtidigt som han presenterade sin revolutionerande produkt, Läderfettet. Det dröjde inte länge innan Herr Halén hade ryktet om att tillverka Sollefteås bästa lädersmörja.


1956 flyttade sonen Holger Halén med familj till Katrineholmstrakterna och tog verksamheten med sig. 1980 bestämde sig barnbarnet Rolf Halén att riktigt damma av varumärket och ge det ett ordentligt lyft, Läderbalsamet blev till. Historien om Express lever vidare och genom åren har A.T. Haléns produkter vandrat vidare i omsorgfulla händer.


"Det är en ära att få förvalta ett anrikt varumärke som Express Lädervård. Precis som A.T.Halén jobbar vi med läder så för oss kändes det självklart att varumärket skulle få leva vidare - även om det inte blir med häst och vagn."


- Helena & Andreas 

Nya Makeriet Läder & Natur AB